Türk ve Avrupa Patent Vekili ve Elektronik Mühendisi Erdem Kaya, patent çalışmalarında Ar-Ge’nin payını artırdıklarını söyledi.

 

‘DİJİTAL ALTYAPI İYİLEŞTİRİLİYOR’

Kurucusu olduğu Erdem Kaya Patent’te yazılım ve hizmet çözümlerine yatırım yaptıklarını kaydeden Erdem Kaya, “Operasyonel yetkinlik hedefimiz, 10 yılı aşkın bir süredir geliştirdiğimiz fikri mülkiyet yönetimi yazılımımızın yeteneklerini yapay zekâ, doğal dil işleme gibi teknolojileri kullanarak daha da artırmak ve sonunda bu yazılımı kendi kullanımımız dışında ticari bir ürün olarak dünya pazarına sunmaktadır. Ar-Ge faaliyetlerimiz genelde yenilikçi hizmetler geliştirme, operasyonel ve organizasyonel etkinlik ve verimlilik çalışmaları, fikri mülkiyet yönetimi yazılımımızı geliştirme ve dijital altyapımızı iyileştirme başlıklarında oluyor. Bütçemizde de yıllık ciromuzun yüzde 3’üne yakın bir payı tüm bu çalışmalar için ayırmaktayız” ifadelerini kullandı.

 

‘DOSYA SAYISI 12 BİNİ GEÇTİ’

Dünyanın önde gelen fikri mülkiyet hukuk şirketlerinin araştırmasını yapan Managing Intellectual Property'nin ‘Fikri Mülkiyet Yıldızları’ listesinde IP Yıldızları patent kategorisinde Tier 3'te ve ticari markalar kategorisinde yer aldıklarını da belirten Erdem Kaya, “Bin 645 firma ve 7 bin 100 uygulayıcıyının bağımsız denetçiler tarafından incelenerek oluşturulduğu listede ticari markalar kategorisinde de en iyiler arasında yer aldık. Fikri mülkiyet alanında farkındalık seviyesinden derin uzmanlığa kadar uzanan çok geniş eğitim paketlerimiz var ve ülkemizin bu alanda en çok eğitim veren şirketlerinden biri olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebilirim. Aynı zamanda Sistem Global Danışmanlık ailesinde yer almamız sayesinde, Erdem Kaya Patent müşterileri yerli ya da global hibelerden, teşviklerden, fonlardan etkin şekilde faydalanabilmekte, Sistem Global’in çok geniş olan hizmet yelpazesindeki tüm diğer hizmetleri de uygun bedeller karşılığında satın alabilmektedir. Türkiye’nin ilk 10 patent ofisi arasında yer alıyoruz. Bursa’da bin 200 metrekarelik ofisimizde hizmet veriyoruz. Geldiğimiz noktada aktif olarak takip ettiğimiz fikri mülkiyet dosya sayısı 12 bini geçti” ifadelerini kullandı.