BEBKA ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü “2022’de 22 Girişimci Kadın Gençler Buluşması” programıyla önemli bir farkındalığa imza attı. Başarılı girişimcileri kız lise öğrencilerle bir araya getirecek programla bölgede inovatif girişimcilik geliştirilecek.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bursa İnovasyon Merkezi'nin düzenlediği ‘Tutkusu ile Becerilerini Birleştiren 22 Kadın Girişimci’ sloganıyla “2022’de 22 Girişimci Kadın Gençler Buluşması” etkinliği BEBKA hizmet binasında gerçekleşti. Etkinlikte lisede eğitim gören kız öğrencilerle girişimci kadınların buluşacağı üç aylık girişimcilik programının tanıtımı gerçekleştirildi. 31 Mayıs’a kadar sürecek çalışma ile genç girişimciliğin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
‘HEDEFİMİZ İNOVATİF GİRİŞİMCİLİK’
Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin önemli bir eşikten geçtiğini belirten BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Zeki Durak, “2019 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çocuk Girişimcilik Merkezi’ne destek verdik. Daha sonra proje büyüyerek Bursa İnovasyon Merkezi’ne dönüştü ve BEBKA binasında Ağustos 2021’de faaliyete geçti. Bu merkez ile ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve ekosistemi güçlendirmek istiyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerin yaratıcı fikirlerini destekleyerek katma değerli ürün ve hizmetlere dönüştürüldüğü, girişimcilik ekosistemi oluşturulmasına fırsat veren bir merkez kurmayı hedefledik. Bu kapsamda inovatif düşüncelere açık öğrenci ve öğretmenlerimize proje mentorluğu, girişimci becerileri, dijital tasarım ve kodlama benzeri eğitimler vermeyi planlıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüklerini ifade eden Durak “Girişimcilik teması Ajansımızın en istikrarlı çalışma alanlarından biri. Bu çalışmalarımızla genç yaştan itibaren girişimcilik kültürünü aşılayarak sürdürülebilir ve inovatif bir girişimcilik ekosistemi oluşturmayı, bölgeyi bir çekim merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.
BAŞARI HİKAYELERİ ATÖLYELERİ YAPILACAK
Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız da erken yaştan itibaren girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini kaydederek “Girişimci kadınların ekonomik hayata katılımı, bilgi ve becerilerini deneyimlemeleri, toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol oynamaları çok değerli. Bu kapsamda kadın girişimcilerimizin, girişim yolculuklarını lise öğrencilerimizle paylaşmaları, öğrencilerimizin gelecekte planladıkları hedefleri için bilinçlenmelerine katkı sağlayacak. Girişimci kadınlarımızla öğrencilerimizi bir araya getireceğimiz başarı hikâyeleri atölyeleri, girişimcilik eğitimleri, saha ziyaretleri ve tasarım yarışmaları düzenleyeceğiz” dedi.
‘POZİTİF AYRIMCILIĞI DESTEKLİYORUZ’
Programa katılan 25 ve 26. dönem Bursa Milletvekili ve Uluslararası Bir Dil Bir Hayat Sosyal Girişimcilik Derneği Başkanı Bennur Karaburun da pozitif ayrımcılığı önemseyen çalışmaların desteklenmesi gerektiğini dile getirerek “Kız çocuklarımızın eğitimlerine çok önem veriyoruz. Startı verilen bu faaliyet, beni çok mutlu etti. 22 başarılı girişimci kadınımızı da katkılarından dolayı kutluyorum. Kız çocuklarımız burada profesyonellerle iletişim kurarak, ihtiyaç duydukları desteklere ulaşabilecek” ifadelerini kullandı. Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Oya Eroğlu da “Dijitalleşen çağın gün geçtikçe değiştiği ve dönüştüğü bu döneme kadınlar ayak uydurmak zorunda. Daha çok çalışmalı ve ülkemiz adına katma değer sağlamak için kendimizi sürekli olarak geliştirmeliyiz. Gençlerimizin bizden çok daha iyi projeler ve çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.
Birçok farklı sektörden iş kadınları ile 20 okuldan 25 öğretmen ve 100 lise öğrencisinin katılım sağladığı program önümüzdeki dönemde eğitimler ve atölyelerle devam edecek.