TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ programının Haziran ayı konuğu Armut.com kurucusu Başak Taşpınar Değim oldu. Evini taşırken yaşadığı sorunlar üzerine Armut.com platformunu kuran Başak Taşpınar Değim, “Girişimcilik doğası gereği çok riskli bir iş. Bir girişimin hayata geçmesi için gayretinizin yüzde 100’ünü vermelisiniz.” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri' programında Armut.com kurucusu Başak Taşpınar Değim, teknoloji ve girişimcilik üzerine tecrübelerini paylaştı. Online ortamda düzenlenen programın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, kadınların üretkenlikleri ve çalışkanlarıyla iş hayatında da etkin rol oynamalarının Türkiye’nin ilerleme ve gelişme sürecinde önemli farklılıklar oluşturacağına inandıklarını söyledi. Koçaslan, “Oda olarak ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin çıtasını yükseltmek ve yeni girişimciler ortaya çıkarmak için canla başla çalışıyoruz.” diye konuştu.

“ROL MODELLERE İHTİYACIMIZ VAR”

TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Kadınlarımızı cesaretlendirmek adına önemli adımlar atıyoruz. Dünyada hızla gelişen teknoloji, girişimcilik modellerinde köklü değişikliklere yol açtı. Kurul olarak kadınlarımızın girişimcilik dönüşümünün gerisinde kalmasını istemiyoruz. Global ölçekte ses getirecek kadın girişimcilerimiz için rol modellere ihtiyacımız var. Bu vizyonla İlham Veren Başarı Hikayeleri programlarını kurguladık.” dedi.

“TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİ GELİŞİYOR”

Açılış konuşmalarının ardından girişimci Başak Taşpınar Değim, Armut’un başarı hikayesini paylaştı. 2011’de kurulan Armut.com’u zamanla farklı alanlarda ve coğrafyalarda varlık gösteren bir online hizmet platformuna dönüştürdüklerini belirten Değim, “Teknoloji girişimciliğinde her zaman çok daha iyi olmak zorundasınız. Bu işin olması için yüzde 100 gayret göstermelisiniz. Girişimcilik doğası gereği çok riskli bir iş. Olmama ihtimali, olma ihtimalinden çok daha yüksek. Bu yüzden risk almanız gerekiyor. Bir girişim için çok çalışmak gerekiyor. Bu yolculukta ‘Ben nelerden feragat ederim, ben nelerden bedel öderim’ diye düşünmelisiniz.” dedi.

“KALİTELİ HİZMET SUNANLARI PARLATAN BİR SİSTEMİMİZ VAR”

Armut.com platformunda 3 binden fazla servis olduğunu kaydeden Değim, “Ağırlıklı olarak ev içi tadilat, nakliyat ve temizlik hizmetleri var. Farklı alanlarda geniş bir gamda servis sunan ve belirli hizmetler veren kişiler, platformumuz üzerinden müşterilere ulaşabiliyor. Bu kişiler profil açarak daha önce yaptığı çalışmaların resimlerini ve yetkinlik belgelerini ekleyerek Armut.com’u kullanmaya başlıyorlar. Burada aldığınız referanslar, size diğer işleriniz için yol açıyor. Kaliteli hizmet sunan kişileri parlatacak bir sistem. İşini iyi yapan, doğru şekilde yapan, kaliteyi sürekli sağlayan, onları tutabilen ve ödüllendiren bir sistemimiz var.” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKET OLARAK VERİ ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Girişimcilik yolculuğunda trendlerin doğru okunması gerektiğini ifade eden Değim, şöyle konuştu: “Bence girişimci iyi bir gözlemci olmalı. Tüketici nabzını iyi yakalamalıyız. Pandemi döneminde rekabet azaldığı için yeni fırsatlar karşımıza çıkabilir. Kendi işimizdeki eksiklikleri mutlaka iyi gözlemlemeliyiz. Biz şirket olarak veri odaklıyız. Her şeye veri ile karar veriyoruz. Teknoloji girişimi olduğumuz için bizim dünyamızda kodlama dillerinden analiz modellerine kadar pek çok şey değişiyor.”