Giysilik kumaş alanında bölgenin en büyük fuarı Bursa Textile Show kapılarını açtı. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen fuara, 60’a yakın ülkeden yaklaşık 400 sektör profesyoneli katıldı. 3 gün boyunca açık kalacak fuar, tekstil sektörünün 2022 yılı ihracat hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak.

Her geçen yıl büyüyerek Türkiye’de önemli bir marka haline gelen Bursa Textile Show Fuarı’nda 128 firma 2023 yılı İlkbahar/Yaz giysilik kumaş koleksiyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sundu. Tekstil sektörünün lider şehirlerinden olan Bursa’da hayata geçen fuar, BTSO öncülüğünde Ticaret Bakanlığı, UTİB ve KOSGEB’in işbirliğiyle düzenlendi. Merinos AKKM’de 17 Mart Perşembe gününe kadar açık kalacak fuarda, alanında uzman isimler trend sunumları gerçekleştirirken, yurt dışı ve yurt içinden katılımcı firmalar kentteki sektör temsilcileri ile aynı masada buluştu. Ayrıca fuar alanından ayrı bir alanda organize edilen B2B organizasyonu sayesinde Bursalı firmalar Ticaret Bakanlığı destekleriyle Bursa’ya getirilen yabancı alım heyetleriyle birebir iş görüşmesi yapma fırsatı yakalıyor.

“TEKSTİL EN GÜÇLÜ SEKTÖRLERİMİZDEN BİRİSİ”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın hem Bursa hem de Türkiye ihracatına katkı sağlayacağını ifade etti. BTSO olarak üyelerin dış ticaretini artırmaya yönelik önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Burkay, "Şehirleri ve ülkeleri öne çıkaran bazı stratejik sektörler var. Tekstil ve konfeksiyon sektörü de bunlardan bir tanesi. Türkiye 2021 yılında 225 milyar dolar ihracat yaptıysa, bunun 30,7 milyar doları tekstil ve konfeksiyon sektörüne ait. Bugün Bursa'da tekstil ve konfeksiyon sektörü 3 milyar dolarlık ihracatıyla otomotivden sonraki en güçlü sektörlerden birisi konumunda." dedi.

“TRENDLERİ BELİRLEYEN MERKEZ BURSA”
Başkan Burkay, tekstilde 2022-2023 trendlerini belirleyen merkezin Bursa olduğunu söyledi. “Bursa'daki tasarımcılar ve trend ofisleri, modaya yön veren bütün trendleri burada kendi şirketlerinde ve ofislerinden dünyaya yayıyorlar.” ifadelerine değinen Başkan Burkay, “Fuarda bunları görmek bizi çok mutlu ediyor. Avrupa ve Kuzey Amerika'dan katılımcılarımız arttı. Bu da sevindirici bir unsur. Türkiye'nin bölgesinde üretim anlamında en güçlü ülke olması bir anlamda alternatifsiz olmasını da beraberinde getirdi. Bu başta tekstil konfeksiyon olmak üzere endüstrinin her alanında bütün dünyadaki oyuncular, Türkiye'deki yapılan organizasyonlara bir fiil yoğun bir şekilde katılım gösteriyorlar. Bu fuar, bize Bursa ve Türkiye ihracatının 2022 yılında yeni rekorlar yaşatacağı umudunu gösterdi.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK FUAR”
Bursa Valisi Yakup Canbolat, fuara gelen 60'a yakın ülkeden iş insanının Türk tekstil firmalarıyla önemli işbirliklerine imza atacağını ifade ederek, “Bursa Textile Show, sektörde amacına ulaşan bir organizasyon oldu. Fuar, kendini geliştirdi ve artık diğer illere de örnek olabilecek bir konuma geldi. Bursa'nın tekstilinin tanıtılması ve dünyaya ihracat bağlantılarının kurulması için de ciddi bir vesile oldu. Bu konuda emeği geçen BTSO Başkanımız İbrahim Burkay ve yönetimine, UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Fuar, Bursa'nın tekstil konusunda geldiği seviyeyi, kaliteyi ve ürettiği katma değeri görme açısından çok güzel oldu." diye konuştu.

“BURSA TEXTİLE SHOW SEKTÖRDE İDDİALI BİR ORGANİZASYON OLDU”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Textile Show Fuarı’nın hayata geçmesinde emeği geçen başta BTSO olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bursa'nın tekstil ve dokumacılıkla derin tarihi olan bir şehir olduğunu ifade eden Aktaş, “Fuarın geldiği nokta gerçekten imrendirici. Pandemi ve geçilen ekonomik sürece rağmen bütün firmalarımız iddialı ve güzel hazırlanmışlar. Bu işin çok daha iyi noktalara geleceğinin bir işareti. Otomotiv şehri olan Bursa aynı zamanda bir tekstil şehri. Bursa tekstildeki bu iddiasını bu organizasyonla çok net bir şekilde ortaya koymuş durumda. İki yıldır süren pandeminin etkilerinin bir an önce aşılması, Bursa'ya çok daha yeni kapılar açacaktır. Sektör temsilcilerimiz tüm dünyayı yakından takip ediyor. Tüm coğrafyalarda ihracat için yarışıyorlar. Birkaç yıl içerisinde BURTEX fuarımızın farklı bir konuma geleceğine inanıyorum. BTSO Başkanımız İbrahim Burkay’ı, Meclis Başkanımız Ali Uğur’u ve BTSO yönetim kurulu üyelerini fuarda emeği geçen, alın terini ortaya koyan herkesi yürekten kutluyorum.” dedi.

“FUAR HER GEÇEN DÖNEM GÜÇLENİYOR”
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin de fuarın çok başarılı olduğunu ve her geçen yıl üstüne yeni başarılar eklediğini ifade ederek, “Artık Bursa tekstilimiz trendleri takip eden, trendleri oluşturan bir sektör oldu. Fuarımız her geçen sene üstüne daha büyük başarılar ekliyor. Bursa özelinde yapılmasına rağmen hem Türkiye’nin her yerinden hem de dünyanın birçok bölgesinden ziyaretçileri ağırlıyoruz.” şeklinde konuştu.
BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, fuarın Bursa’ya ve kente büyük değer kattığının altını çizerek, “BURTEX, sektörümüzün geleceğine çok ciddi katkılar sağlayacaktır. İnanıyorum ki her yıl fuarımız büyümesini sürdürecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“BURSA TEXTİLE SHOW DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİ”
BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa Textile Show Fuarı’nın kısa sürede marka bir kimlik kazandığını belirterek, “Artık Bursa Textile Show Fuarı bir dünya markası haline geldi. Bursa tekstilinin gücünü BURTEX ile görüyoruz. Önümüzdeki dönem daha iyi çalışmalara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.