Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilere yol haritası çizdiği markası ULUKOZA, teknoloji tabanlı girişimcilik merkezi olma özelliği taşıyarak, yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyor. TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim 'BİGG' programı 2022 yılı 1. çağrısına Türkiye genelinde 63 uygulayıcı kuruluş aracılığı ile 2 bin 182 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan uygulayıcı kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 320 girişimcinin iş planları TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. aşama panelleri kapsamında değerlendirildi. Akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu 133 girişimcinin 2022 yılı 1. çağrısı kapsamında 2. aşama desteği alması uygun bulundu.
'DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK'
BİGG4tech konsorsiyumu kapsamında girişimcilere yenilikçi iş modelleri üretimi aşamasında önemli destekler sağlayan Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin hayata geçirdiği ULUKOZA Programından gönderilen 11 girişimciden 8'i 450 bin TL hibe almaya hak kazandı. BİGG4tech konsorsiyumu kapsamında ise toplamda 10 girişimci destek almayı başardı. Akademik çalışmaların yanı sıra Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde devam eden girişimci faaliyetlerinin de Üniversiteye bilimsel anlamda katkı sağladığına işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “ULUKOZA programı kapsamında destek almaya hak kazanan tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Üniversite olarak sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Yeter ki bilim ve proje üretmeye devam edin” diye konuştu.
'PARLAK FİKİRLERE KAPI AÇIK'
Bursa Uludağ TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Eren de kurum olarak girişimcilere ve firmalara yol göstermeyi sürdürdüklerini kaydetti. Bugüne kadar onlarca firmayı TÜBİTAK destekleri ile buluşturduklarının altını çizen Eren, Teknoloji Transfer Ofisi’nin bu anlamda büyük bir başarı oranı yakaladığını, parlak fikri olan ve bu konuda destek almak isteyenlerle iletişime geçmeye her zaman hazır olduklarını belirtti. Girişimcilik platformu ULUKOZA programı desteği ile 450 bin TL hibe almaya hak kazanan girişimcilerimiz ise; Necip Talha Karaduman (Cerrahi Stapler), Rasim KADİRHAN (Endüstriyel ortamlar için denetim amaçlı hava robotu), Ecem Efendi Erdem (Biyoteknolojik Yatak Üretimi), Ahmet Canoğlu (Optik Damar Görüntüleme Cihazı), Batuhan İnce (ChocoBean), Dinçer Mutlu (FeatSpeak), Demir Aydemir (Bilbordia) ve Nurettin Gökhan Adar (Akıllı kaynak sensör üretimi) olarak açıklandı. BiGG4tech, Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. yürütücülüğünde; Çukurova Teknokent, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ULUKOZA) partnerlindeki konsorsiyumdan oluşuyor.