Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) çalışmalarında en büyük destekçilerinden olan Güçlendirme Vakfı, Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un görev süresinin sona ermesinin ardından olağanüstü genel kurula gitti. 6 Haziran’da Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Divan Başkanlığını BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, katip üyeliklerini ise iş insanları Hasan Tuğcu ve Buğra Küçükkayalar’ın üstlendiği olağanüstü genel kurul toplantısına vakıf üyeleri de yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda asil ve yedek yönetim kurulu üyelikleri için tek liste sunuldu. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Prof. Dr. Salih Çepni, Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Ali İhsan Yeşilova, Ergun Hadi Türkay ve Mehmet Arif Özer’in asil, Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Necmiye Funda Coşkun, Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. İlhan Turgut, Günay Baylan ve Tevhide Boğazkesenli’nin yedek yönetim kurulu üyesi olarak aday gösterildiği liste oy birliği ile kabul edildi.

 

'Yoğun İşbirlikleri Sürecek'

Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan BUÜ Rektörü ve Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa iş dünyasının desteği ile üniversitenin yaklaşık 50 yıldır son derece kıymetli çalışmalara imza attığını vurguladı. Yeni dönemde önceliklerinin kazanmış oldukları Araştırma Üniversitesi statüsünü korumak olacağının altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bugüne kadar iş dünyamızın değerli temsilcilerinin katkısı ile belli bir seviyeye geldik. Önceki yönetimimiz döneminde gerçekleştirdiğimiz yoğun işbirlikleri neticesinde üniversitemizi Türkiye’deki 23 Araştırma Üniversitesi arasına soktuk. Yeni dönemde yapacağımız düzenlemeler ile iş dünyamızın her kesimi ile daha sıkı ilişkiler ağı oluşturacağız. Bursa, ekonomik anlamda Türkiye’nin gözbebeği bir şehir. Global ölçekte hatırı sayılır firmalara ev sahipliği yapıyoruz. Bu şehirde olmak, Üniversitemiz için büyük bir şans. Bu şehirde olmak bizim adımıza Araştırma Üniversiteleri liginde istediğimiz seviyelere çıkabilmek anlamında da ayrıca önem taşıyor. Bilimsel ve akademik deneyimin, iş dünyasındaki pratik bilgi ile buluşturulması ve ortaya yeni projelerin çıkarılması gerekiyor. Üniversitemizi hem Araştırma Üniversiteleri sıralamasında hem de bulunduğu şehir olan Bursa’ya yakışır bir seviyeye çıkarmamız ve uzun süre orada tutmamız gerekiyor. Vakfımız, neredeyse üniversitemizle yaşıt. Bugüne kadar kıymeti ölçülemeyecek son derece özel katkılar verildi. Ahirete göç eden üyelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni dönemde artık üniversitemize daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Üniversitemizin başarısı, hepimizin ortak başarısı olacak. Bunun yolu da destek vermek, mevcut katkıları çok daha yukarılara çıkarmaktan geçiyor. Tüm üyelerimizden bu vakfı daha fazla sahiplenmelerini ve elini taşın altına koymaktan çekinmemelerini rica ediyoruz.” diye konuştu.