Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DİJİMER), Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) ile hayata geçirdiği sertifika programında eğitimler başladı.

Üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen Dijital Dönüşüm Sertifika Programı, 7 hafta sürecek. 70 üniversite öğrencisinin kabul edildiği eğitimlerde 13 oturum gerçekleştirilecek.

70 ÖĞRENCİ İLE BAŞLAYACAK


DİJİMER’in henüz 1 yılı doldurmamış olmasına rağmen önemli projelere imza attığının altını çizen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Mart ayı sonunda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin üst düzey yöneticilerini üniversitemizde ağırlayacağız. Ortak projeler üzerinde çalışıyoruz. İnme, felç gibi olaylarda beynin hareketleri ve bunun dijital yöntemlerle veri haline getirilmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ardından embriyo konusunda birlikte çalışma konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Teknoparkımızdaki firmalarla iş birliğinin güçlendirilmesi için karşılıklı irtibatları sağlıyoruz. 70 öğrencimizin katılımıyla başlatılacak eğitim programını çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘POTANSİYEL İŞ GÜCÜ PROFİLİ OLUŞTURACAĞIZ’


Dünyanın en büyük şirketlerinin dijital dönüşüm alanlarında faaliyet gösterdiğini işaret eden DİJİMER Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz da “DİJİMER olarak bu alanda çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 7 hafta boyunca eğitimlerimiz sürecek. BİSİAD ile iş birliği yapıyoruz. Farkındalık geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Töreninin ardından sertifika programının ilk oturumu başlatıldı. BİSİAD Başkanı İdris Doğrul ve Doç. Dr. Şenol Baştürk, konuşmacı olarak yer aldı. İkinci oturumda ise Bosch Dijital Dönüşüm Yöneticisi Yıldırım Arslan ile Dr. Öğr. Ü. Gürsel Şevkat öğrencilere eğitim verdi.