Tesla-Maskelerle Çevrili Bir Hayat

* “Fikrimi çalmaları mühim değil… Asıl mühim olan kendi fikirlerinin olmaması.” *

Sırbistan’ın en prestijli edebiyat ödülünün sahibi Tesla: Maskelerle Çevrili Bir Hayat; çağının ötesindeki bir mucidin, bir deli-dâhinin, sırlarla dolu bir adamın hikâyesini anlatıyor.  Vladimir Pistalo; elektrik yüklü, eğlenceli üslubu ve ustaca kurgusuyla hem biyografik roman türüne yeni bir soluk getiriyor hem de hiçbir ayrıntıyı atlamadan, Nikola Tesla’nın bilinmezlerle dolu hayatını aydınlatıyor. Tesla: Maskelerle Çevrili Bir Hayat’ı okurken Nikola Tesla’nın dehasını bir kez daha takdir edecek, hayatı başarılarla, kalp kırıklıklarıyla ve yoksullukla geçen bir adamın bitmek bilmez hırsına tanık olacaksınız.

 

Giorgio Faletti-İş Dünyası Maceraları

''İş dünyasına yaklaşımı büyüleyici. Brooks, bu dünyada çalışanlar için çok önemli olan teknik detayları, entelektüel bir kültür eleştirmeni edasıyla ele alıyor…”

- New Yorker -

“1991’de, Warren Buffett’la tanışmamızın üzerinden henüz fazla zaman geçmemişken, ondan iş dünyası hakkındaki en sevdiği kitabı önermesini rica ettim. Tereddütsüz, ‘John Brooks’un İş Dünyası Maceraları kitabı’ dedi. ‘Bendekini göndereyim sana.’ Epey meraklanmıştım. Daha önce ne İş Dünyası Maceraları’nı duymuştum, ne de John Brooks’u.

Kuşkucu bir okur, 1960’ların New Yorker makalelerinden oluşan baskısı tükenmiş bir derlemenin bugünün iş dünyasına dair ne söyleyebileceğini merak edebilir. Sonuçta Brooks, 1966’da bir Xerox profili çizdiğinde, şirketin en iyi kopyalama makinesi üç yüz kilo ağırlığındaydı, 27.500 dolara satılıyordu, operatörün kopyalama işlemi boyunca makinenin başında durması gerekiyordu ve makine aşırı ısınabildiğinden yangın söndürme tüpüyle birlikte geliyordu. O günden bu yana çok şey değişti. İş dünyasında pek çok detayın değiştiği doğru fakat temel hususlar hâlâ aynı. Brooks’un iş dünyasına ilişkin derin kavrayışı o zaman ne kadar yerindeyse bugün de öyle… İş Dünyası Maceraları liderlerin koşullarla mücadelede sergiledikleri güçlü ve zayıf yanları hakkında olduğu kadar belli işlerin özgün doğaları üzerine bir kitaptır. Bu anlamda, ‘yaşına’ rağmen değil, yaşı sayesinde hükmünü korumaktadır. John Brooks’un kitabı gerçek manada insan doğasını anlatır, zamana yenik düşmemesi bundandır.”

- Bill Gates –

Daniel Smith-Steve Jobs Gibi Düşünmek

En büyük çağdaş inovasyonculardan biri olan Steve Jobs, bilişim ve müzik endüstrilerinde dönüşüm gerçekleştirerek bize çağdaş dünyanın en çok arzulanan teknolojilerini getirdi. Arkadaşı Steve Wozniak ile 1976'da Apple'ı kuran ve her zaman kötü durumlardan olabildiğince iyi sonuçlar çıkarmayı bilen Steve Jobs, 1985'te Apple'dan kovuluşunu CGI şirketi Pixar'ı satın almak için bir fırsat olarak kullandı. Sonra da 11 yıllık aranın ardından Apple'a dönüp orayı dünyanın en çok sevilen şirketlerinden birine dönüştürdü.

Bu başına buyruk iş adamının görüşlerini ve itinayla bilenmiş becerilerini bir araya getiren kitap, Steve Jobs Gibi Düşünmek okuru Steve Jobs'dan ilham almaya ve dünyaya bir dâhinin gözlerinden bakmaya davet ediyor. Bu kitapta cesaret alacak çok şey var. Çünkü Jobs, uyumsuzların ve isyankârların dünyayı değiştirmekten korkmayarak ‘insanlığı ileri götürdüğüne’ inanan bir adamdı. Hatalarına rağmen her zaman kendinden umulanı yapabilen cesur, cüretkâr bir iş adamıydı. Siz de Steve Jobs gibi düşünebilirsiniz…