KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, Hızlı Destek Programı'nda 10 günde 25 bin istihdam taahhüdüne ulaştıklarını açıkladı.
KOSGEB'in verdiği destekten 50 ve altında çalışanı bulunan işletmelerin faydalanacağını kaydeden KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin, bu işletmeler içerisinde imalat sanayi ile birlikte toptan, perakende ticaret ve tamamlayıcı bazı sektörlerin yer aldığını söyledi.
İSTİHDAM BAŞINA 100 BİN TL
Salgından en fazla etkilenen sektörleri buraya dâhil ettiklerini vurgulayan Şahin, "Geçmişte toplam 180 prim gününe sahip 1981 yılı doğumundan daha genç olan gençlerimizi ve yeni mezunlarımızı işe alabiliyoruz. Burada da 2021 yılındaki ortalama çalışan sayısına ilave bir istihdam istiyoruz. Yeni istihdamı da 12 ay boyunca sürdürmeyi taahhüt etmenizi sizlerden istiyoruz. Burada vereceğimiz limitler, istihdam başına 100 bin liradır. İşe alacağımız kişi kadın olursa 110 bin liradır. Bu faizsiz, komisyonsuz üstelik teminatsız olacak" ifadelerini kullandı.
BAŞVURU İÇİN SON TARİH 31 MART
Desteği doğrudan KOSGEB olarak kendilerinin sağladığını da kaydeden Şahin, “Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek. Geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etme taahhütlerini yerine getirmiş olmak kaydıyla kullandıkları desteği 24 ay geri ödemesiz dönemi takiben 4'er aylık 6 taksitte faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB'e ödeyecek. 31 Mart 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilir. 21 Nisan'a kadar personel alım takvimi devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı, 75 bin ilave istihdam öngörüyoruz. Yoğun ilgi var. 10 günde sistemde yüklü rakamımız 25 bin istihdam taahhüdüne ulaştı. Para biterse destekten faydalanamazsınız. Elinizi çabuk tutmakta fayda var. Ödemeler başladı. KOSGEB’in web sayfası üzerinden doğrudan başvurabilirsiniz” dedi.