Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) tekstil ve hazır giyim sektörüne yeni girişimciler ve faydalı projeler kazandırmayı hedeflediği TechXtile Start-Up Challenge’ta; 9 Aralık’ta yapılacak final için önemli bir adım daha atıldı. Sektörün önde gelen isimleri ve üniversite öğretim üyelerinin yer aldığı Değerlendirme Kurulu, online ortamda girişimcilerin proje sunumlarını izledi ve finale kalan adayları belirledi.

Tekstil dikeyinde girişimcilik adına çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini ve önemli bir adımı daha geride bıraktıklarını söyledi. Tüm proje sahiplerinin başlangıçtan itibaren aldıkları eğitimlerin de katkısıyla başarılı bir sunum yaptıklarını belirten Engin, “Burada değerlendirdiğimiz tüm girişimciler, daha sonra finalde de projelerini tanıtma şansına sahip olacaklar. Alanında uzmanlardan oluşan bir jüriye sahibiz bu yüzden çok şanslıyız. Bu nedenle yaptığımız iş, ilk etap olarak çok önemli. Tüm değerlendirme kurulu üyelerinin hem gönüllülükle hem de bu projelere inanarak en doğru projeleri finale taşıyacaklarından eminim” dedi.  

Girişimcilik adına neler yapabileceklerini sürekli düşündüklerini ve programa her sene yenilikler katmaya çalıştıklarını belirten Pınar Taşdelen Engin, “UTİB, UHKİB, BTSO, BEBKA ve BUTEKOM iş birliğinde girişimcilik platformuna dönüşen TechXtile Start-Up Challenge sektörde önemli bir ihtiyaca cevap vermeyi sürdürüyor. Bizim başlattığımız bu programın, ülke genelindeki girişimcilerden ilgi görmesi mutluluk veriyor. Her geçen yıl daha da büyüyeceğiz” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİK PLATFORMU ADAYLARA UMUT VAAT EDİYOR

Proje Koordinatörü Ufuk Batum moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda daha sonra proje sunumlarına geçildi. Adaylar belirlenen süre içerisinde projelerini anlatırken, değerlendirme kurulu üyelerinin projeler hakkındaki sorularını cevapladılar. Toplantının son jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, 16 proje finale yükseldi.

Finale kalan projeler ise şöyle oldu:

LEVEL-UP KATEGORİSİ

BAGEES

BAGGY

BİR İPLİK HİKAYESİ – MISIRIN YOLCULUĞU

ONOFFOUT

ROBOCAM TECHXTILE

RWT

SES (SUSTAINABLE ENERGY SERVİCES)

YAMA

**İsimler Alfabetik Olarak Sıralanmıştır.

SCALE-UP KATEGORİSİ

BİYOPOLİMER BAZLI YÜKSEK EMİCİ NANOFİBERLERDEN OLUŞAN TEK KULLANIMLIK KADIN HİJYEN ÜRÜNÜ

EKOLOJİK DERİ

EN ÖZEL GÜNÜM HER GÜNÜM

GREENSUS

OTOMATİK KUMAŞ KALİTE KONTROL MAKİNESİ

TEXTORY POINT CLOUD APP

VIRTUAL TRY

YAPAY ZEKA TABANLI DESEN VE DOKU YAZILIMI

**İsimler Alfabetik Olarak Sıralanmıştır.

Techxtile Startup Challenge Değerlendirme Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ali Kılıç, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Çelik Bedeloğlu, UKHİB Yönetim Kurulu Üyesi Burak Anıl, UTİB Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Ay,Cezmi Kırayoğlu ve Osman Nuri Canik, UTİB Denetim Kurulu Üyesi Aşkın Kandil, Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Dilek Tut, BIOLIVE Biyolojik ve Kimyasal Teknolojileri Kurucu Ortağı Techxtile Start-up Challenge 2020 Birincisi Duygu Yılmaz, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Perrin Akçakoca Kumbasar, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursa Uludağ TTO Girişimcilik ve Ticarileşme Koordinatörü Erkin Bilaloğlu, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Girişimcilik Koordinatörü Fatma Erdönmez, Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Ekren, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Karahan, Bursa Uludağ TTO Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, BEBKA Uzmanı Serhat Karasungur.