UTİB’in TechXtile İnovasyon Ligi 2021 kapsamında finalist firmalara yönelik düzenlediği 8 haftalık AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği eğitimi tamamlandı.

 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB), TechXtile İnovasyon Ligi 2021 finalist firmalarına yönelik düzenlediği 8 haftalık eğitim programı sona erdi. AR-GE Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA Programı) başlığı altında gerçekleştirilen eğitim programına ilişkin UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, bireylerde ve kurumlarda inovatif bilincin yeşertilmesini amaçladıklarını belirterek “Eğitim serüvenimiz, inovasyon kültürüne önemli bir hareketlilik kattı” dedi.

 

HEDEF, İNOVASYONA DAYALI İHRACAT

Sunumların değerlendirildiği eğitimde inovasyona dayalı ihracatın artırılmasının hedeflendiğini söyleyen TechXtile Program Koordinatörü Ufuk Batum, “AR-GE merkezlerinin Start-Up'lar ile ortaklaşa çalışmalarının büyük öneme sahip olduğunu defalarca kez vurguladığımız eğitimimizde, Türkiye’den girişimlerin artırılması için karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Eğitimimiz süresince çapraz alanlardan ve farklı sektörlerden öğrendiğimiz bilgiler bize yol haritası çizdi. Her şirketin bir iş yapma modeli, kültürü ve karakteri vardır. Bu farklılıkların bir araya geldiği eğitimde, birikimlerimiz etkin bir şekilde ortaya çıktı. Birikimlerimizin çarpışarak etkilendiği buluşmalarımızın, interaktif ilerlemeler kaydettiğini de son eğitimde rahatlıkla gözlemledik” diye konuştu.

 

‘DENEYİMLİ KATILIMCILAR ÜRETTİ VE GELİŞTİRDİ’

Mini-MBA Programı’nda eğitim alan deneyimli katılımcıların üreterek geliştiklerini de belirten Batum, “Hızla gelişen ve değişen teknolojileri her alanıyla yönetmek, anlamak ve uygulamak yenilikçi iş fikirlerinin temelini oluşturuyor, Ülkemizde inovasyona dayalı ihracatın geliştirilmesi için girişimcilerin aktifleştirilmesi ve desteklenmesi gerekli. 8 hafta süren eğitimimiz, bu amaca uygun olarak katılımcılarımıza girişimcilik ve gelişim sağlamak adına bir kültür verdi. Bize bu organizasyonda bir araya gelme imkânı sağlayan UTİB ailesine teşekkür ediyor, ülkemizde alanında benzer uygulamaların hayata geçirilmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.