Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen Makine Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında firmalar 3 yılda ihracatlarını yüzde 35 oranında artırmayı başardı. BTSO bünyesinde sektörde yeni UR-GE projesi için de çalışmalar başladı.
Makine sektörü temsilcilerinin yer aldığı 8. ve 35. Meslek Komitesi’nin Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı, Double F&1889 Bursa Restoran’da gerçekleştirildi. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa OSB Başkanı ve Meclis Üyesi Hüseyin Durmaz, Makine Konseyi Başkanı Cem Bozdağ ile komite üyeleri katıldı.
200 ÜLKEYE MAKİNE İHRACATI
Türkiye’nin ürettiği makinelerin 200 ülkeye ihraç edildiğini ifade eden BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, “Bursa’da makine sektörü oldukça güçlü bir altyapıya sahip. Kentimiz, üretimdeki tecrübesi ve potansiyeli ile ihracat rakamını çok daha yukarılara taşıyacaktır.” dedi.
FİRMALAR UR-GE İLE İHRACATI YÜZDE 35 ARTIRDI
Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle 3 yılını tamamlayan ilk Makine UR-GE’sinde sektör temsilcilerinin ihracatlarının yüzde 35 oranında artış gösterdiğinin altını çizen Şener, “İhracat odaklı rekabet stratejileri sayesinde küme üyeleri, sektörlerinin üzerinde bir ihracat artış performansı sergiliyor. Sektörümüz sanayi dönüşümünün temelini oluşturan bir sektör. Bizler de Bursa’nın bu gücünü uluslararası alanda daha fazla hissettirmek istiyoruz. UR-GE projesindeki ihracat rakamları da doğru yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Kasım ayında başlattığımız yeni UR-GE projemizde şu anda 44 firmamız yer alıyor.” diye konuştu.
“BURSA SEKTÖRDE ÖNCÜ ROLE SAHİP”
Bursa OSB Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Hüseyin Durmaz, “Önümüzde çok geniş bir pazar yelpazesi var. Makine sektörünün kentimizin ihracatına daha fazla katkı sağlamasını hedefliyoruz.” dedi.
BTSO Makine Sektörü Konseyi Başkanı Cem Bozdağ ise Makine Konseyi’nin kamu, özel sektör ve üniversitelerin ortak platformu olduğunu ifade etti.