Bursa Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde yürütülen Kimya UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerle kimya sektörü üreticileri ihracat kapasitelerini güçlendirmeye devam ediyor. Son bir aylık sürede sektör temsilcileri, başkent Moskova’da gerçekleştirilen B2B organizasyonunda yeni işbirlikleri için Rus iş insanlarıyla aynı masada buluşurken, Bursa’da düzenlenen alım heyeti faaliyetinde ise 15 ayrı ülkeden 70 iş insanı ile bir araya geldi.

Kimya UR-GE Üyeleri Rusya Pazarına Odaklandı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde yürütülen Kimya UR-GE Projesi’nin yeni rotası 150 milyon nüfuslu Rusya oldu. Sektör temsilcileri, başkent Moskova’da gerçekleştirilen B2B organizasyonunda yeni işbirlikleri için Rus iş insanlarıyla aynı masada buluştu.

Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürütülen UR-GE Projesi kapsamında daha önce Güney Afrika, Kenya, Romanya, İran ve Bulgaristan’a çıkarma yapan sektör temsilcilerinin son durağı Moskova oldu. Sektör temsilcileri, B2B organizasyonunda Rus iş insanları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

“İHRACAT DENEYİMİ ARTIYOR”

Kimya Sektör Konsey Başkanı İlker Duran, kimya sektöründe Bursa’nın ciddi bir potansiyel taşıdığını söyledi. UR-GE projelerinin firmaların ihracat yolculuğuna rehberlik ettiğini ifade eden İlker Duran, “Firmalarımızın talepleri doğrultusunda bir yol haritası belirledik. Bu programlarda birçok firmamız sıcak satış da gerçekleştirdi. Odamızın öncülüğünde dış ticaretini artıran firmalarımız, ülkemizin ihracata dayalı büyümesine katkı koymaya devam edecek.” dedi.

“BTSO’NUN GÜCÜNÜ MOSKOVA’DA HİSSETTİK”

Etkinliğe katılan sektör Temsilcisi Numan Karadeniz, “Odamız, bireysel olarak işbirliği imkanımızın zor olduğu pazarlarda bizlere yol gösteriyor. Rusya programı bunun bir örneği. Moskova’ya gelmeden önce görüşme yapacağımız firmalar belirlenmişti. Daha yola çıkmadan önce firmalarla ön görüşme imkanı bile yakaladık. BTSO’nun gücünü Moskova’da hissettik.” diye konuştu.
Sektör temsilcisi İnci Yılmaz Göktekin, firma olarak katıldıkları yurt dışı programlarının ihracatlarına ciddi katkı sağladığını belirtti.

“BURSA İLE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

Rusya’da faaliyet gösteren Ortochem firması yöneticilerinden Elçin Ceyranov ise Bursalı firmalarla verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Kimya sektöründe Bursa’nın önemli bir potansiyeli olduğunu gördük. Yüz yüze görüşmeler ticaretin daha uzun soluklu olmasını sağlıyor. Önümüzdeki süreçte Bursalı firmalarla çalışmayı istiyoruz.” dedi.

BÜYÜKELÇİ DİRİÖZ: “SİZLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de B2B programına katılan Bursalı firmaları ziyaret etti. BTSO’yu başarılı organizasyondan dolayı kutlayan Diriöz, şöyle konuştu: “İhracatçılarımızı yürekten tebrik ediyorum. Ülkemizin kalkınmasının en önemli itici gücü ihracattır. BTSO’nun organizasyonu isabetli bir dönemde gerçekleşti. Bu etkinlik ile yeni iş bağlantılarının kurulacağına inanıyorum.”
Rusya programı kapsamında Kimya UR-GE Üyeleri, Moskova’da faaliyet gösteren Leto Trade, Urves ile Moskraski firmalarını da ziyaret etti.

Kimya UR-GE Üyeleri 15 Ülkeden 70 İş İnsanı İle Buluştu
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ticaret Bakanlığı destekleriyle yürütülen Kimya UR-GE Projesi kapsamında alım heyeti faaliyeti gerçekleştirildi. Etkinlikte 15 ayrı ülkeden 70 iş insanı Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
 
Türkiye’nin en fazla UR-GE Projesi yürüten kurumlarından olan BTSO, yılın son alım heyeti organizasyonuna imza attı. ‘Bursa Chemistry Cluster’ (BURCHEM) kurumsal markası altında bir araya gelen Kimya UR-GE Projesi firmaları, BUTEKOM’da gerçekleştirilen alım heyeti programında yüzlerce iş görüşmesi gerçekleştirdi.
 
 “EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ İHRACAT”

Alım heyeti programının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gülmez, Bursa’nın gelişmiş altyapısı, dinamik girişimcileri ve iş yapma becerisi ile ülkenin büyümesine önemli katkılar sağladığını vurguladı. 180’den fazla ülke ve bölgeye ihracat yapma başarısı gösteren Bursa’da kimya sektöründe önemli markaların yer aldığını ifade eden Gülmez, “Bursa iş dünyası olarak sektörümüzün rekabetçiliğini ve dış ticaretini güçlendirmek adına adımlar atıyoruz. Kimya sektörünün en önemli çıkış noktası; ihracattır. Bu vizyonla hayata geçirdiğimiz Kimya UR-GE Projemiz, sektörümüzün rekabetçiliğine güç katıyor. Alım heyeti organizasyonumuzun firmalarımıza ve Bursamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
Kimya Konsey Başkanı İlker Duran ise Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürütülen Kimya UR-GE Projesi’nin sektöre güç kattığını belirterek, “Sektörümüzün ana hedefi ülkemizin ihracat potansiyelini artırmaktır. Alım heyeti organizasyonları da sektör temsilcilerimizin yeni iş ortakları bulmasına katkı sağlıyor.” Şeklinde konuştu.
 
YABANCI ALICILAR YENİ İŞBİRLİKLERİNE İMZA ATTI

Etkinlikte dünyanın farklı bölgelerinden Bursa’ya gelen iş profesyonelleri Bursalı firmalarla görüşmeler gerçekleştirdi. Azerbaycan, İran, Kosova, Moldova, Rusya, Sırbistan, BAE, Mısır, Fas gibi 15’e yakın ülkeden 70 iş insanı B2B organizasyonunda işbirliğinin yollarını aradı.
 
Moldova’dan Bursa’ya gelen Igor Borza, Bursa’nın sanayi ve ticaret alt yapısının oldukça güçlü olduğunu belirterek, “Bursa’nın kimya sektöründe ciddi potansiyeli sahip olduğunu yakından gördük. Bursalı firmalarla işbirliklerine imza atacağımıza inanıyorum. “ dedi. Fas’tan etkinliğe katılan Bouchra Asta ise Bursa’nın kimya sektöründe üretim yelpazesinin oldukça geniş olduğunu vurguladı.