Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımızda ilk adım olarak eğitim reformlarını gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Sanayileşmenin, kalkınmanın temelinde eğitim bulunuyor. Yapılan reformlarla birlikte yetişen mühendisler, teknik elemanlar sayesinde ülkeler sanayide güçlenerek, zenginliğe ve refaha kavuşmuştur.
Ülkemiz de genç nüfusuyla dünya ülkeleri arasında öne çıkıyor. Genç nüfusumuz çok büyük bir potansiyel. Bu potansiyel doğru işlenirse her alanda çok ciddi söz sahibi olacağımıza inanıyorum. Bu yüzden özel sektörün eğitim yatırımlarını artırması gerekiyor. Devlet de şu anda kendi içerisinde bir rekabet ortamı oluşturmuş durumda. Öğretmenleri sınava alıyor, uzman öğretmenlik kavramı konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor, okullar arasında rekabeti artıracak adımlar atılıyor. Tüm bunlar eğitim sektörümüz açısından olumlu gelişmeler. Rekabet yoksa durağan bir yapı oluşur. Dünya çok hızlı ilerliyor. Dünyayı ancak eğitimle yakalayabiliriz.
Bursamız da özel eğitim sektörü yatırımlarında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri. Ülke ekonomisinin lokomotif kentlerinden olan Bursa, özel eğitim yatırımlarında da kaydadeğer bir yükseliş sergiliyor. Özel eğitim sektörü temsilcileri olarak Türkiye’de örnek alınan kurumlar oluşturuyoruz. Sektör genişledikçe, büyüdükçe rekabet de artıyor. Rekabet beraberinde kaliteyi de getiriyor. Bursa akademik sonuçlarda, ÖSYM sınavlarında Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. Bu hepimiz için gurur verici bir durum.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde de gerek Eğitim Konseyi gerekse de meslek komitesi bünyesinde sektörün gelişimi adına önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu dönemde sektörden gelen tüm talep ve beklentilerin karşılık bulması adına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.
Oğuzhan Şahinkaya
BTSO Meclis Üyesi