“Milli Teknoloji Hamlesine Bursa Liderlik Edecek”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 17 Organize Sanayi Bölgesi’ne ev sahipliği yapan Türkiye’nin sanayi üssü Bursa’nın yüksek katma değerli ürünlerin yerli imkan ve kabiliyetlerle üretimi ve imalat sanayinin milli gelir içerisindeki payının artırılmasını amaçlayan ‘Türkiye’nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’ne de öncülük edecek kentlerden biri olacağını söyledi.
BTSO, son bir ay içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ı ağırladı. Ekim ayı Meclis toplantısını Bakan Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştiren BTSO, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Makine Sektörü Teklif Çağrısı tanıtım toplantısında ise Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ı Bursa iş dünyası ile buluşturdu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı Meclis toplantısı ve iş dünyası buluşması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi. BTSO Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen programda konuşan Bakan Varank, “Bursa, hemen hemen her sektörde ihracat yapabilen bir sanayi altyapısına sahip. Tabii bu altyapının gelişmesinde sunduğumuz desteklerin büyük katkısı oldu. Bugüne kadar Bursa’da 40 milyar liralık sabit yatırımı teşvik edip, 50 binin üzerinde vatandaşımızın istihdam edilmesini sağladık.” dedi.

BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL”

Bursa’ya 2002 yılından bu yana 8 yeni OSB kazandırdıklarını ifade eden Bakan Varank, “Bu yatırımlarla 100 binin üzerinde vatandaşımıza yeni iş imkanları oluşturduk. Yine bu sene Bursa’da 2 yeni özel endüstri bölgesi ilan ettik. Bu 2 bölge tam kapasiteyle çalıştığında, cari açığımızda yıllık 330 milyon dolarlık azalma olacak. Bursa’nın bir diğer ayırt edici özelliği de inovasyona olan yatkınlığı. Bursa’da 128 Ar-Ge merkezi bulunuyor. Bursa, İstanbul’un ardından en fazla Ar-Ge merkezinin bulunduğu ikinci şehrimiz. Bursa’nın ihracatında orta ve yüksek teknolojili ürün payının yüzde 58’in üzerinde olması tesadüf değil.” ifadelerini kullandı. 
Bursa’nın üretim yeteneğini daha da geliştirmek amacıyla Ankara’dan sonra ikinci model fabrikayı mart ayında BTSO öncülüğünde Bursa’da açtıklarını hatırlatan Mustafa Varank, “Bakanlık olarak buraya 4 milyon TL katkı sunduk.” diye konuştu.

“BURSA, MÜKEMMEL BİR ADRES”

“Daha güçlü bir Türkiye için yönümüzü belirledik.” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, katma değerli üretim ve teknoloji liderliğinde yeni başarı hikâyesinin yazılacağını kaydetti. Mustafa Varank, “Bursa, insan kaynağı ve lojistik açıdan sunduğu avantajlarla, üretim için mükemmel bir adres. Türkiye’yi büyütecek adımları atmak, milletimizin refahını yükseltecek hamleleri yapmak temel önceliğimiz. Önümüzdeki dönemin, Bursa’nın ve Türkiye’nin daha büyük başarılar elde ettiği bir dönem olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

40 PROJE

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yüksek teknolojiye dayalı sanayi strateji hedeflerinin en önemli uygulama alanlarından birinin Bursa olduğunu söyledi. BTSO çatısı altında 40’ın üzerinde makro projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Burkay, “TEKNOSAB, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, BUTEKOM ve UYEM Türkiye’ye örnek olan projelerimizden sadece bazıları. Bu projelerin hayata geçmesinde katkı sunan Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve bakanlık yetkililerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023, 2053 eve 2071 hedefleri doğrultusunda Bursa’nın içerisinde yer aldığı bölgenin geçmişte başardıkları, gelecekte başaracaklarının en önemli kanıtıdır. Bursa iş dünyası olarak ülkemizin hedefleri doğrultusunda azimle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Bursa iş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Ali Uğur, Bakan Mustafa Varank’a sektörlerin taleplerini içeren rapor ile BTSO 15 Temmuz Şehitleri Prof. Dr. İlhan Varank Mesleki Eğitim Külliyesi’nin maketini takdim etti.