Yaşam 3.0 YAPAY ZEKA ÇAĞINDA İNSAN OLMAK
Otomasyon sayesinde refah seviyemizi artırırken insanların işsiz ve amaçsız kalmasını nasıl önleyebiliriz? Çocuklarımıza nasıl kariyer tavsiyeleri vermeliyiz? Çökmeden, hata yapmadan veya hacklenmeden bizim istediklerimizi yapabilmeleri için gelecekteki YZ sistemlerini nasıl daha fazla güçlendirebiliriz? Ölümcül otonom silah sistemlerinde bir silahlanma yarışından korkmalı mıyız? Makineler zamanla her alanda bizi geçip işlerimizi, hatta gezegendeki yerimizi elimizden alacak mı? MIT Profesörü Max Tegmark kitabında çağımızın belki de en önemli tartışmasına katılmanıza imkân veriyor.
 
MÜKEMMEL CEO’LARIN DÜŞÜNCE YAPILARI VE UYGULAMALARI
Yazarlar: Carolyn Dewar, Martin Hirt ve Scott Keller
CEO olarak görev yapmak, insanı tümüyle tüketen, yalnız ve stresli bir deneyim olabilir. Yeni atanan her beş CEO’dan yalnızca üçü iş başındaki ilk 18 aylarında performans beklentilerini karşılamaktadır. Direktörlerin, hissedarların, müşterilerin ve çalışanların yüksek standartları ve geniş beklentileri, amansız bir denetleme ortamı yaratıyor ki bu ortamda tek bir hareket elde edilen bir kariyeri dramatik derecede daha da güçlendirebiliyor veya rayından çıkarabiliyor. “Mükemmel CEO’ların düşünce yapıları ve uygulamaları nelerdir?” sorusunu yanıtlamak için hazırlanan bu kitap CEO’ların nasıl düşündükleri veya başarıya ulaşmak için neler yaptıkları konusunu aydınlatmayı başarıyor.

 
KİTLESEL FONLAMA HİKAYELERİ
Yazar: Burak Kartal, Perçin İmrek
Kitlesel fonlama ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan, girişimcilik ekosistemi daha güçlü ülkelerde etkili bir şekilde kullanılan, birçok projenin gerçekleşmesine vesile olan ve sınırsız potansiyele sahip bir fonlama şekli. Kitlesel fonlama tecrübesi yaşamış, başarılı ve başarısız olan kişilerin hikâyelerinin yer aldığı kitapta kitlesel fonlamaya ilişkin detaylı bilgiler de yer alıyor.