Bursa’yı ve Türkiye’yi daha güçlü yarınlara hazırlamak adına son 5 yıllık süreçte 60’a yakın projeyi hayata geçiren BTSO, Bursa’nın Türkiye ekonomisindeki lider konumunu güçlendirmek hedefiyle yeni dönemde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin en önemli aktörleri arasında yer alan Bursa, BTSO’nun projeleriyle stratejik önem taşıyan alanlarda yerli ve milli üretimin merkezi olma iddiasını güçlendiriyor. Firmaların yeni sanayi devriminin gerektirdiği bilgi ve teknolojiye uyum sağlaması için temelleri atılan Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi TEKNOSAB, gençlerin uzay ve havacılığa ilgisini artıracak Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, Uludağ’da iş dünyası için yaşam boyu eğitim merkezi olarak hizmet verecek olan UYEM ve işletmelerin yeni sanayi devrimine geçişinde önemli bir rol üstlenecek Model Fabrika gibi makro projelerden son haberler şu şekilde:


YÜKSEK HIZLI TREN TEKNOSAB’A GÜÇ KATACAK

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, yapımı süren Ankara – Bursa Hızlı Tren Hattı’nın Lojistik Merkez’e bağlanması ve TEKNOSAB’ın da bu güçlü ve alternatifli ulaşım ağına
entegre edilmesi konusunu görüşmek üzere TCDD Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çağlar ile bir araya geldi.

Şener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından ilgilendiği TEKNOSAB’la birlikte Bursa’nın batısında gerek yeni yatırımlar gerekse de yerleşim alanları açısından hızlı bir gelişim sürecinin başladığını vurguladı. BTSO öncülüğünde ayrıca kente karayolu, demiryolu ve liman bağlantılı Lojistik Merkez projesinin de kazandırılması amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Şener, “Ankara – Bursa Hızlı Tren Hattı’nın Lojistik Merkez’e bağlanması ve TEKNOSAB’ın da bu güçlü ve alternatifli ulaşım ağına entegre edilmesi, Bursa iş dünyasına uluslararası alanda çok önemli bir rekabet avantajı sağlayacaktır.” diye konuştu. Şener, “BTSO olarak, gerek TCDD ile gerekse de bağlı bulunduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yakın temas içinde ortak akıl doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİM VE İHRACAT KENTİ KİMLİĞİNE KATKI” 

TCDD Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın, Bursa’nın üretim ve ihracat kenti kimliğiyle ülke konomosine yön veren önemli merkezlerden olduğunu belirterek, TCDD olarak Bursa’da yapımı devam eden projelerin kentin ticaret ve sanayi hayatına ciddi katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI’NDAN TEKNOSAB ÖVGÜSÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyaretinde övgülerle bahsettiği ve genişletilmesi yönünde talimat verdiği TEKNOSAB Projesi sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin de yeni vizyonunu yansıtan önemli projeler arasında yer alıyor.
Türkiye’nin mega endüstri bölgeleri atılımının en önemli halkası olacak projede yatırım yapılacak yaklaşık 135 parsel bulunuyor. 8 etapta planlanan ve ilk etap çalışmalarının hızla tamamlanmak üzere olduğu TEKNOSAB’ın sadece birinci halkasında 15 bin metrekarenin üzerinde 170 parsel yer alıyor. Yerli otomobil projesi yatırımcılarıyla birlikte ulusal ve uluslararası alanlardaki firmalarla da görüşmeler gerçekleştirilen TEKNOSAB’da 2018 yılı sonuna kadar fabrika inşaatlarına başlanılması hedefleniyor.


UYEM’DE RESTORASYON ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (UYEM) projesi ile Bursa’ya dünya standartlarında bir eğitim merkezi kazandırıyor. Merkezin restorasyon çalışmalarının önemli bir kısmı tamamlandı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Uludağ'ın eteklerindeki Kirazlıyayla Sanatoryumu'nu, iş dünyası için eğitim programlarının düzenleneceği 'Yaşam Boyu Eğitim Merkezi' olarak kente kazandırmaya hazırlanıyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ocak ayında restorasyon çalışmaları başlayan UYEM’de incelemelerde bulundu. Başkan Burkay’a Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Gürses, Osman Nemli ve Alparslan Şenocak eşlik etti.

EŞSİZ MİRAS EĞİTİM ÜSSÜ OLUYOR

Başkan Burkay, UYEM projesinin Uludağ’ın potansiyelini ortaya çıkaracak önemli bir adım olduğunu söyledi. Türkiye’nin tarihine tanıklık eden merkezin yeni kimliğiyle hem Uludağ’ın hem de Bursa’nın turizm potansiyeline önemli bir güç katacağını vurgulayan Burkay, Kirazlıyayla Sanatoryumu gibi eşsiz bir yapıyı restore ederek yeniden Bursa’ya kazandıracaklarını söyledi.

DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN İLHAM ALINDI

UYEM projesini hazırlarken Fransa’daki INSEAD ile İngiltere’deki Wilton Park’tan ilham aldıklarını kaydeden Burkay, UYEM’in, yurt için ve yurt dışından gelen iş dünyası temsilcilerine hizmet sunan bir merkez olmasını hedeflediklerini söyledi.
Yapının tarihi dokusunu bozmadan, günümüz çağdaş mimari yapısına göre restore ettiklerini kaydeden İbrahim Burkay, merkezde iş dünyası için otel binası, tez odaları, grup çalışma odaları, kütüphane, konferans salonları gibi bölümlerin yer alacağını ifade etti. BTSO Başkanı Burkay, merkezde restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, “Yakın zamanda tamamlamayı planladığımız UYEM’i bir yaşam boyu eğitim merkezi modeliyle kurguluyoruz. UYEM hizmete başladığında Uludağ’ın cazibesini artıracak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim merkezinde sona doğru

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 günlük icraat programında da yer alan Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi GUHEM’in inşaatı önemli ölçüde tamamlandı. Uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı düzenek ve sergilerin de tamamlanmasıyla birlikte merkez faaliyetlerine başlayacak.

BTSO, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğinde sürdürülen GUHEM projesinin inşaatında sona gelindi. Merkezdeki çalışmaları TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte istişare eden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, geçen yıl Ağustos ayında temel atma töreni gerçekleştirilen GUHEM’de inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “GUHEM’i ilgi çekici yapan en önemli özelliği mimari yapısı. Zeplin görünümüne sahip olan merkezimiz, tamamlandığında Avrupa’nın en iyi uzay temalı eğitim merkezi olacak.” dedi.

GUHEM’in hem Bursa’ya hem de Türkiye’ye değer katacak önemli bir proje olduğunu belirten Cüneyt Şener, “Türkiye’de emsali bulunmayan bu yapıyı ülkemize kazandırmak adına tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Yeni neslin uzay ve havacılığa olan ilgisinin artmasında önemli bir rol oynayacak merkezin inşaatını kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

MODEL FABRİKA YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

BTSO öncülüğünde kurulum çalışmalarına başlanan ve  Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 günlük icraat programında da yer alan Bursa Uygulamalı KOBİ Verimlilik Eğitim Merkezi (Model Fabrika) projesi yıl sonuna kadar tamamlanacak.
BUTGEM Yerleşkesi’nde kurulacak olan Model Fabrikanın, tadilat işlemleri ve ekipman alımının tamamlanmasıyla 2018 yılı içerisinde açılması planlanıyor. Dünya genelinde hızla yaygınlaşan ve imalat sanayi işletmelerinde verimliliği artırmak amacıyla uygulanan modeli Bursa’ya kazandırmaya hazırlanan BTSO, BUTEKOM’da düzenlenen toplantıda proje paydaşlarıyla durum değerlendirmesi yaptı.

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRETİMİNİN MERKEZİ

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa’yı Türkiye’nin yüksek teknoloji üretiminin merkezi yapmak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. TEKNOSAB ve KOBİ OSB projelerinin yanı sıra kurulum çalışmalarına başladıkları Bursa Model Fabrika projesinin de Bursa sanayisine önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Şener, “Model Fabrika projemiz ile başta KOBİ’ler olmak üzere üretim yapan işletmelerimizin verimliliklerine ve dijital dönüşümüne katkı sağlayacağız. Uygulamalı eğitim ve danışmanlık hizmeti de vereceğimiz model fabrika, işletmelerimizin verimlilik konusunda aksayan yönlerinin iyileştirilmesinde önemli bir rol oynayacak.” dedi.

DÜNYADAKİ ÖRNEKLER İNCELENDİ

Model fabrika projesi ile alakalı geçen yıl Almanya’ya bir çalışma gezisi düzenlediklerini hatırlatan Cüneyt Şener, Aachen ve Darmstadt’ta bulunan model fabrikalarda detaylı incelemelerde bulunduklarını söyledi. Buradaki incelemeler neticesinde Bursa’da kurulacak olan model fabrika projesi için iki farklı model belirlediklerini kaydeden Şener, model fabrikayı 2018 sonuna dek tamamlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

ÖNEMLİ ÖLÇÜDE HAZIR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz ise BTSO tarafından çalışmalarına başlanan Model Fabrika projesinin yerleşim yeri ve nitelikli insan kaynağı imkânlarının önemli ölçüde hazır olduğunu söyledi. Yılmaz, projenin sanayideki dönüşüme önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.