Tarihi Çarşılardan BTSO’ya Teşekkür 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım ve federasyon üyesi çarşı başkanları, Bursa’da ticaretin kalbinin attığı Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne yönelik çalışmalarından dolayı BTSO’ya teşekkür etti. 

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç ile Meclis Divan Üyesi Gülçin Güleç, Tarihi Çarşılar Federasyonu ile BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım ile federasyona üye çarşıların başkanlarını ağırladı. Altıparmak Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Ali Uğur, dünya ticaretinde artan rekabetle birlikte önemli bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını; artık kapalı mekanlar yerine hızla kentin kültürünü yansıtan ve tarihi dokuya sahip alanların önem kazandığını söyledi. 

3 YILDA 100 MİLYON LİRAYA YAKIN İŞ HACMİ 

Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa’nın her köşesinde farklı medeniyetlerin ve köklü kültürlerin izleri olan bir şehir olduğunu dile getirdi. Asırlardır dünya ticaretine yön veren önemli merkezlerden olan çarşıların kalkınmasına yönelik BTSO’nun önemli hizmetler gerçekleştirdiğini kaydeden Ali Uğur, “Fiziksel düzenlemelerle birlikte ticaretteki yapısal dönüşüme de önderlik ediyoruz. 850 bin metrekarelik alanıyla dünyanın en eski ve en büyük alışveriş merkezleri arasında yer bölgemizde hayata geçirdiğimiz ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ bölgenin iş hacmine ciddi katkı sağladı. Organizasyonumuzla bölge esnafımızın işlerine canlılık kazandırdık. 3 yılda bölgede 100 milyon liraya yakın iş hacmi oluşmasına katkı sağlayan projeye gerek esnafımız, gerekse de vatandaşlarımızın ilgisi her geçen yıl daha da artıyor.” dedi. 

“BTSO’NUN PROJELERİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU 

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne değer katan çalışmalara imza attığını söyledi. 10 otomobilin çekilişle sahibini bulduğu Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin Türkiye’ye model olan bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Özyıldırım, “Osmanlı Devleti’nin ilk çarşısı olma özelliği taşıyan, kentin vitrini niteliğindeki bölgemiz, kentin cazibe merkezlerinden birisi. BTSO’nun bölgeye katkıları takdire şayandır. Verdiği bütün sözleri tutan BTSO Başkanımız İbrahim Burkay, şimdiye kadar hiçbir talebimizi çözümsüz bırakmadı. Bölgemizde BTSO ile birlikte hayata geçirdiğimiz projeler tüm Türkiye tarafından ilgiyle takip ediliyor. Çarşının sorunlarını yakından takip eden ve çözüm odaklı yaklaşımlar sunan BTSO’ya teşekkür ederim.” diye konuştu. 

“TÜRKİYE’YE EMSAL GÖSTERİLMELİ” 

Edirne Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde hayata geçirdiği projelerinin herkese örnek olması gerektiğini belirterek, “Bursa’da BTSO ve çarşı bölgesinde güzel bir sinerji var. Ortaya çıkan bu işbirliği Türkiye’deki birçok kuruma emsal olarak gösterilmeli.” ifadelerini kullandı.  Kadıköy Tarihi Çarşısı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Geçgel, BTSO’nun makro projelerini bizzat yerinde görme fırsatı bulduğunu belirterek, “Özellikle sektör konseyleri yapılanması çok önemli bir çalışma. İş dünyası temsilcilerinin aynı masa etrafında buluşuyor olması hem kente hem de ülkenin hedeflerine katkı sağlayacaktır.” açıklamalarında bulundu.