Süperyat Luna
Alman Lloyd Werft tarafından Bremerhaven’daki tersanelerinde üretilen ve 2010 yılında sahibine teslim edilen 96 metre uzunluğundaki “Luna” motoryatı, geceleri çok daha büyüleyici bir görünüme bürünüyor
Dünya'nın sayılı büyük süperyatlarından biri olan, özellikle büyüleyici dış görünümü ile adından çokça söz ettiren Luna'nın dış tasarımını Newcruise Design, iç dekorasyonunu ise Donald Starkey yapmıştı.
Gece görüntüsü ile gözlerinizi üzerinden alamayacağınız Luna, sahip olduğu 9 kamarasında 18 konuğu ağırlayabiliyor. Dikkat çekici bir başka özelliği is,e sadece 18 konuk için yaklaşık 50 mürettebat yatta ağırlanacak olan konukların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere her zaman hazır bulunuyorlar.
Süperyatta ağırlanacak olan çok özel misafirler için dekore edilen süitlerde doğal ahşap ve doğal taşlar kullanıldı.
Süperyatın belki de en önemli özelliği arka güvertede konuklar için hazırlanmış güzellikler bütünü. Bu büyüklükte bir yatta görmeye alışık olmadığımız güneşlenme alanları, büyük yüzme havuzu, jakuzi ile geniş yüzme platformu, su sporları için her türlü imkan mükemmel bir uyum için yer alıyor. Dekorasyonunun güzelliklerini bütünleyen ve tamamlayan, veya güzelliklerin en güzel şekilde yansıtılmasını sağlayan ise süperyatın benzersiz aydınlatması.
Hangarlarında konuklarının adrenalin seviyesini yükseltecek pek çok deniz sporu aracı arasında üç jet ski, altı set dalış ekipmanları, iki seabob ve konuklara hizmet vermek üzere altı tender bulunuyor. Bu hangarlara gerek arka bölümden gerekse iki ilave yan kapıdan ulaşmak mümkün.
Süper lüks yatta bulunan “sıfır hız stabilizatörleri” , özellikle dalgalı denizlerde demirdeyken yattaki konukların konforunu arttırmak hedeflenmiştir. Konukların konforunu en üst düzeyde sağlamak için bir helikopter pisti, spor salonunun yanı sıra bir de dans pisti yer alıyor.
6 adet MTU dizel – elektrik motor ile donatılan seyir hızı 16 knot, maksimum hızı 22,5 deniz mili olan yat 9.500 deniz mili menzile sahip.
SEALINE C330 Cruiser
Sealine, yeni modeli C330 Cruiser’ı piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Kalın ve belirgin hatlarıyla yeni Sealine C330, yeniliği ve gücü kullanıcısına maksimum düzeyde yansıtıyor. Güçlü motor seçenekleri, kaliteli mobilya malzemeleri ve son teknoloji navigasyon sistemleriyle Sealine C330, rakiplerinin bir adım önüne geçiyor
10.31 metre boyundaki C330’un su hattı boyu 9.99 metre. Genişliği ise 3.5 metre. İki adet geniş kamara bulunan teknede kişiselleştirmeye açık birçok farklı dekorasyon seçeneği sunuluyor.
Ünlü tasarımcı Bill Dixon tarafından tasarlanan C330, tam anlamıyla bir aile teknesi. Gövde yapısı sayesinde açık ve kapalı kısımlarda geniş yaşam alanları mevcut. Geniş gövde camları ve hatchler, güneş ışığından ve temiz havadan sonuna kadar faydalanılmasını sağlıyor. C330 aynı zamanda kamara, yatak boyutlarıyla sınıfının en büyüğü olma yaolunda.
Yeni Sealine C330’un tam donanımlı mutfağı, tekneyi harika bir haftasonu teknesi haline getiriyor. Sıcak iç ortamı ve konforlu dümen istasyonu da kullanıcısına evinde olma hissini yaşatıyor. Elektrikli açılır tavanı sayesinde ise güneşli günlerin tadını çıkarmak son derece keyifli.
Kokpit kısmının gölgelendirilmesi manuel bimini ile sağlanıyor. Geniş güneşlenme ve açık oturma alanları, dış ortamı rahatlık ve konforla yaşanır hale getiriyor. İsteğe bağlı olarak güvertenin açık kısmında da bir buzdolabı yer alabiliyor.
Palmer Johnson - Süperyat
Vitamin, 37 metre boyu ve nefes kesen özellikleriyle ‘süperyat’ sınıfında bir motoryat. 2009 yılında üretimi Palmer Johnson tarafından tamamlanan Vitamin’in mühendisliğini de Palmer Johnson yaptı. İç tasarımında ise Nuvolari – Lenard imzası var. PJ120 modeli olan Vitamin, bu serinin 7. gövdesi olma özelliğinde.
Motoryatın tasarımını, mühendisliğini ve üretimini Palmer Johnson’ın ekipleri gerçekleştirdi. ABD’deki tesislerde 2008’de üretilen ve 2009 yılında suya inen Vitamin, son derece şık tasarlanmış iç dekorasyonuyla adından söz ettirdi. Sahip olduğu 4 kamarada 8 misafire gece konaklama imkanı ortaya koyuyor. 7.32 metre eni ve 1.98 metre su kesimi sayesinde, sığ sularda da seyredebilme olanağı yaratıyor.
Üst yapısı da gövdesi gibi aluminyumdan üretilen motoryatın, iki adet makinesinden toplam 5500 beygir güç elde edilebiliyor. Bu etkileyici rakam sayesinde motoryat 28 knot sürate erişebiliyor. Seyir sürati ise 24 knot. Bu verilere göre 24 knot ile 900 deniz mili mesafe katedebilme kapasitesi mevcut.