Bursa Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu ve BTSO Eğitim Konseyi Başkanı Gıyasettin Bingöl, kitapçı dükkânında başlayıp üniversite kurmaya uzanan başarı yolculuğunun kilometre taşlarını BTSO Ekonomi’ye anlattı. Hayatını eğitime adadığını dile getiren Bingöl, “Ekmeksiz yaşarız, eğitimsiz yaşayamayız” dedi.

BTSO Eğitim Konseyi Başkanı ve Bursa Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Bingöl, Muş’tan Bursa’ya uzanan ve bir kitapçı dükkânında başlayan girişimcilik hikâyesini ve ‘son projem’ diye nitelendirdiği Mudanya Üniversitesi ile ilgili hedeflerini BTSO Ekonomi’ye anlattı.

‘KİTAPÇI DÜKKÂNIYLA TİCARETE BAŞLADIM’

Lise yıllarında ticarete ilgi duyarak kitapçılık sektörüne yöneldiğini belirten Gıyasettin Bingöl, “Erzurum’da liseden mezun olduğumda ilk işim kitapçı açmak oldu. Ardından 1983’te Erzurum’dan Bursa’ya üniversite okumak için geldim. Kitapçı dükkânımın devam ettiği bu dönemde Bursa’yı gezerek keşif yaptım ve kültür kitabı satan bir kitapevi olmadığını fark ettim. Bu durum dikkatimi çekti ve serüvenimde bir başlangıç oldu. Bursa’da Kitapçılar Çarşısını kurdum ve çarşı kısa sürede, üniversite öğrencileri ve hocalarının geldiği bir mekân oldu. Kitapçılık sektöründe ilerleyince bir öğretmen olarak, eğitim sektörüne yer almaya karar verdim. 1989 yılında ilk dershanemi açtığımda eğitimciliğe adım atmış oldum. O dönemde Bursa’da dershane sayısı oldukça azdı ve bizim dershanemiz oldukça etkin bir dershaneydi. 2000’lere geldiğimizde artık Bursa’da 20 küsur kurumu, 27 bin öğrencisi olan bir okul haline geldik” diye konuştu.

‘MUDANYA ÜNİVERSİTESİ, DÜNYA VİZYONUNA SAHİP OLACAK’

Bursa’da dershaneler ve özel eğitim kurumlarının çoğaldığı 2004 yılında kolej kurmaya karar verdiklerini söyleyen Bingöl, “2007’de ilk kolejimizi açtık ve yıldan yıla bu sayı arttı. Dershaneler ve kolejler ile birlikte kurum sayımız 30’a ulaştı. Geldiğimiz noktada ise 14 kolejimiz, 11 eğitim kursumuz, 13 tane de çocuk üniversitemiz var ve 40’ın üzerinde eğitim kurumuyla Bursa’da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 30-35 sene içerisinde 300 binin üzerinde öğrenciye eğitim verdik ve bu gelişimi sağlamak için dünyanın her yerini gezdik. Kentimizde eğitime yönelik bu yatırımları gerçekleştirmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum. Biz, ‘Ekmeksiz yaşarız, eğitimsiz yaşayamayız’ dedik. Pandemi döneminde de sürekli olarak, ‘Eğitim ve üretimi durduramazsınız’ mesajını verdim. Bursa; sanayi, kültür ve eğitim kenti olma özelliklerini taşıyor. Mudanya Üniversitesi ile de bugün özel eğitimde Türkiye’den ileride olan Bursa’da dünya üniversitesi konumunda olmak istiyoruz. Sanayi ile oldukça iç içe şekilde çalışmayı hedefliyoruz. Mudanya Üniversitesi’nde, Bursa’da kurulan üniversite ile neler yapılabileceğini Türkiye görmüş olacak” ifadelerini kullandı.

‘BTSO, BİR OKUL GİBİ FAALİYET GÖSTERİYOR’

BTSO’nun sivil bir okul yapısına sahip olduğunu da vurgulayan Bingöl, “BTSO; kendini aşmış, ekonomik kalkınmada doyum noktasına gelmiş, dünyayı gezmiş ve öğrenmiş, sektörler ve paydaşlar arası birbirine katkıda bulunan insanların bulunduğu bir yer. Başkanımız İbrahim Burkay’ın da bu yapının oluşmasında çok ciddi katkıları var. Benim eğitim dışındaki üç okulum; Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği ve BTSO’daki iş dünyasıdır. Eğitim Konseyi Başkanı olarak görev yaptığım konseyimizde de güzel çalışmalar yürüttüğümüze inanıyoruz. Bursa’da kurulan BTSO MESYEB, GUHEM ve BUTGEM gibi kurumlar bir vizyon işidir. Bugüne kadar Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’dan veya Yönetiminden bir talepte bulunduğum her talep, mutlaka yerine gelmiştir. Bu ayrıcalıklar şahsıma değil, temsil ettiğim eğitim dünyasınadır. BTSO kurumsal duruşunun yanı sıra adeta bir okul gibi faaliyet gösteriyor” dedi.